Jdi na obsah Jdi na menu

ACH TY NAŠE DRÁHY DRAHÉ !

koleje1.jpgVe čtvrtek 19. ledna 2017 ráno jsem jel do Prahy do ústředí SONSu v Krakovské ul.
Vyjel jsem ze Semil už v 6:09 hod. do Turnova, kde jsem měl přestoupit na rychlík R 1141 Jan Palach a tím v 6:44 hod. pokračovat v cestě do Prahy, kam jsem měl podle platného jízdního řádu dorazit v 8:37 hodin.

ALE OUHA!! Po vystoupení z osobáku pokračujícím do Liberce, bloumám bezprizorně po turnovském nádraží a hledám přistavený rychlík, co má jet do Prahy, ale ten nikde! Po nějakém čase začne chrchlat nádražní rozhlas, že RYCHLÍK R1141 "Jan Palach" do Prahy, je českými drahami ZRUŠEN BEZ NÁHRADY!!! 
Ujišťuji vás, že to je adrenalin, když téměř nevidíte, bloudíte po nádraží mezi perony a kolejemi, o které zakopáváte, široko daleko nikde nikdo ...... 

NIKOHO NEZAJÍMÁTE ..... !
Ale nevzdal jsem to, zadařilo se mi najít dopravní kancelář a snažil se zde získat nějaké přesnější informace - NIC NEVĚDĚLI, zřejmě i oni byli rozhodnutím ČD zaskočeni!!
Ale když jsem jim vysvětlil, že bílou orientační hůl nepoužívám jenom tak z frajeřiny a toto je pro mne neřešitelný problém, vyhledal a vypsal mi dispečer(?) - plně zaměstnaný operativním řešením situace, stále sledujícím obrazovku PC a současně "bombardovaný" nesčetnými služebními telefonáty, náhradní spojení. Odjel jsem z Turnova o půl osmé osobním vlakem do Mladé Boleslavi, odsud dalším osobákem do Nymburka a odsud opožděným rychlíkem do Prahy. Do Prahy jsem dorazil asi v 10:15 hod. namísto v 8:37 a na jednání začínajícím v 10 hodin přišel samozřejmě pozdě, i když jsem vyjel z domova s velkým časovým předstihem!!

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář