Jdi na obsah Jdi na menu

ČD - "komfort" pro invalidní cestující

jazyk.jpgAch ty naše dráhy drahé, aneb "služby" ČD zdravotně handicapovaným cestujícím !!
Ve čtvrtek 18.8.2016 jsme cestovali Slovenskou strelou - odj. v 9,10 hod., z Pardubic do Kolína. Nastoupili jsme do poměrně plného 3. vagonu za lokomotivou, vagón byl zařazen za jídelním vozem
a hned první kupé, vyhrazené invalidním cestujícím
- na dveřích nalepené samolepky s piktogramem gravidní ženy a invalidou s holí, bylo prázdné, ale zamčené, na dveřích byl visací zámek. !! Může mi toto nějaký zaměstnanec ČD nějak vysvětlit a racionálně zdůvodnit? Jistě, třeba pan Šťáhlavský, či jiný zasvěcený mluvčí, si bude "cintat mašli", vysype z rukávu přehršel zdůvodnění, ale o tyto slinty a zblitky nestojím !
Dovedu pochopit, že třeba takový vlakvedoucí nebo průvodčí, anebo některý jiný pracovník vlakové čety potřebuje místo pro svoji agendu, ale co mi už hlava nebere, je proč zrovna toto kupé, které je v celém vagónu jediné ??  Že zabráním kupé vyhrazeném postiženým, jim kdosi nejen ztrpčí cestování, ale troufám si tvrdit, že tímto ohrožuje i jejich bezpečnost nemohou-li sedět a musí stát v chodbičce. Pokud, vzhledem ke svému handicapu, toho stání vynuceném čísi blbostí, jsou vůbec schopni !!
Vážení páni V.I.P. manažéři ČD beroucí nekřesťanské peníze za výkon svých funkcí, nevede především tudy cesta - a to zcela zdarma, ke spokojenosti vašich klientů a ke zlepšení kultury cestování namísto zbytečného vyhazování stamilionů za bilboardy a další propagaci k "nalákání" a udržení cestujících ???

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář