Jdi na obsah Jdi na menu

BOWLING Liberec 13.3.20008

Obrazek


Dne 13. března se uskutečnilo v Liberci v Babyloně první turnaj v bowlingu zrakově postižených občanů Libereckého kraje za účasti družstev SONSu Semily, Liberec, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou.

Po sestavení osmičlenných družstev, přidělení jednotlivých drah a „malém zpoždění“, se první hráči z každého družstva chopili koulí, postavili se k určeným dráhám a hodem na kuželky bylo velké klání zahájeno.

Všichni sportovci se snažili uhrát co nejvíce bodů a bylo na nich vidět, s jakou vervou a nasazením a různými styly házení koulí, se snažili srazit co nejvíce kuželek.

Kupodivu se brzy všichni rozehráli k velkým výkonům. Velká poklona a pochvala patří nejen hráčům, kteří mají ještě zbytky zraku, ale především těm, kteří jsou na tom zrakově hůře. Někteří se už s tímto sportem setkali, ale většina hrála bowling poprvé.

Byla to velká snaha ode všech účastníků, kteří vydrželi bojovat až do konce. Čas na hru se naplnil a turnaj se musel ukončit a nastalo vyhlášení výsledků a rozdání odměn.

Sponzory turnaje byly Penny Market se sídlem v Liberci a Hybler textil Semily. Také členové SONSu Semily a Liberec věnovali drobné dárky a ujali se i organizace turnaje.

V jednotlivcích zvítězila Václava Kubánková z Jablonce n.N. a soutěž družstev vyhrála také odbočka SONSu z Jablonce.

Z našich klientů se nejlépe dařilo Aničce Bukovské, která skončila druhá, stejně jako semilské družstvo.

A jaké je hodnocení? Hrálo se o putovní kuželku, která zavazuje v pokračování této celokrajské akce, proto se zúčastněné organizace dohodli uspořádat další klání v říjnu tohoto roku. Dále je to příležitost setkávání se na sportovním poli, kde se každý snaží hrát co nejlépe nejen za sebe,
ale i za své družstvo. Je to příležitost k seznamování a navazování nových kontaktů. Doufejme, že tato akce nepůjde cestou zapomnění, ale Velké bowlingové klání
se stane tradicí.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek





 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pavel - bowling

27. 5. 2008 12:25

bylo to prima