Jdi na obsah Jdi na menu

BUŘTGULÁŠ alternativa opékání u "Bumbalky"

Ve čtvrtek 14. července jsme měli naplánováno, že budeme opékat u „Bumbalky“, ale člověk míní a počasí, kterému stále ještě neumíme poručit (i když se kdysi temném dávnověku zpívalo a plánovalo, že „poručíme větru dešti“) mění.

Trochu nám ten vytrvalý déšť sice na chvilku pokazil náladu, ale nezaskočil nás. Okamžitě jsme zaimprovizovali a operativně zvolili nouzové, náhradní řešení. Přesunuli jsme se do klubovny, skáklo se do kvelbu pro cibul, kobzole, mletou papriku a další nezbytné suroviny, a z buřtů, co jsme si chtěli opéci, navařili buřtguláš. Ten se povedl, všem velice chutnal, i když takového sice nezdravého, ale chuťově bezkonkurenčního,  na ohni opečeného a voňavého buřtíka, nenahradí.                               

13495430_1063866767032683_8583129526841043534_o.jpg

Posezení u buřtguláše bylo také moc hezké, o zábavu se nám postaral náš velký příznivec a kamarád Jarda Podzimek, který nám hrál na kytaru a foukací harmoniku. Ti co umějí zpívat si zpívali s ním nebo si alespoň pobrukovali (na rozdíl ode mne, co má absolutní hudební hluch, proto zpívám pouze v sebeobraně a to ještě v bezprostředním ohrožení života).

img_1723.jpg   img_1847.jpg

Posezení, zábava - POHODA !

Zároveň jsme si na této akci procvičili a zopakovali nezbytný nácvik samostatnosti, samoobsluhy a soběstačnosti – orientace v obchodě, nákup zboží, příprava surovin, práce spojené s přípravou jídla, ovládání spotřebičů, vaření, nandávání porcí na talíře, servírování, ….. sklizení prázdných talířů ze stolu, následné mytí nádobí a nezbytný úklid. To, co se zde snažím popsat a vyjmenovat, co mnohým z vás čtoucích tyto řádky přijde možná otravné a zdržující, je pro hospodyně a vidící lidi hračka, ale pro některé z nás to je veliký problém a obtížná činnost.

img_1710.jpg   img_1711.jpg   img_1716.jpg

img_1715.jpg   img_1717.jpg

img_1721.jpg

Osobně tuto akci hodnotím jako zdařilou a velmi přínosnou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář