Jdi na obsah Jdi na menu

květen 2014

 ü  Krajský přebor v bowlingu

Ve středu 7.5. se uskutečnil tradiční Bowlingový turnaj poboček TC a SONS z celého Libereckého kraje. I letos byla účast hojná. Sjeli se hráči z Liberce, Semil, České Lípy, Jablonce a Turnova, kteří se utkali jak v individuálním závodě, tak i v souboji poboček. Pořádání letošního ročníku připadlo na libereckou pobočku, která zvolila jako místo konání již tradiční Bowling Sedmihorky. Příjemné prostředí, milá obsluha, bowlingové dráhy i možnost oběda pod jednou střechou a relativní dostupnost všem pobočkám. To vše nás i letos přesvědčilo, abychom zamířili právě sem. A ani tentokrát jsme se nezklamali, turnaj se vyvedl. Hrálo se 10 kol a závodníci se do hry pustili skutečně naplno. Po dohrání všechny čekal oběd a krátký odpočinek. Poté přišlo na řadu vyhlášení výsledků a ocenění nejlepších. Letošní turnaj dopadl následovně:


V kategorii poboček:
1. Semily (815 bodů)
2. Česká Lípa (773 bodů)
3. Jablonec n.N. + Turnov (713 bodů)
4. Liberec (701 bodů)

V kategorii žen:
1. Kadlecová Eva (123 bodů, Česká Lípa)
2. Olšanová Irena (112 bodů, Liberec)
3. Hájková Jitka (108 bodů, Semily)

V kategorii mužů:
1. Hájek Jiří (138 bodů, Semily)
2. Krause Petr (117 bodů, Jablonec n.N. + Turnov)
3. Škutchan Josef (102 bodů, Česká Lípa)

Uvedení závodníci a také tři nejlepší pobočky získaly diplomy a pěkné ceny z Keramické dílny libereckého TC. Pak ještě společné focení, abychom i na tento ročník měli vzpomínku. A poté se již všichni postupně rozjeli do svých domovů.

 

ü  Ozdravný pobyt v Lázních Kundratice

Prodloužený pobyt v Lázních Kundratice se v letošním roce naplánoval na 13 dní opět v květnu. Léčebný pobyt byl připravován s ohledem na volnou kapacitu v lázních už od zimy. Po příjezdu jsme se nahlásili v přijímací kanceláři, kde jsme obdrželi klíče od pokojů. Předem domluvené dvojice, které spolu budou na pokojích se po ubytování dostavily k lékařské prohlídce, kde nám naplánovali jednotlivé procedury. Od druhého dne už nastal běžný lázeňský proces. V průběhu pobytu jsme si udělali i pár výletů, zajeli jsme si do České Lípy a společně si s místní pobočkou zahráli bowling. Navštívili jsme muzeum masek a zámek v Zákupech, Muzeum Karoliny Světlé v Českém Dubu, podívali jsme se na Obří sud v Javorníku, lanovkou jsme si vyjeli na Ještěd a navštívili postupně obě cukrárny v Osečné.

Při změnách počasí nám nakonec vyšlo počasí na společné opékání buřtů i jsme si jedno odpoledne zkusili zahrát minigolf.

Denně jsme si chodili posedět do lázeňské restaurace, kde jsme si pochvalovali obsluhu. Odjížděli jsme s dobrým pocitem. Vykonali jsme něco pro své zdraví, užívali jsme si hezké prostředí a hlavně jsme si během tohoto prodlouženého pobytu odpočinuli. Odjížděli jsme spokojeni s tím, že pokud to bude možné, příští rok bychom tyto lázně opět navštívili.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář