Jdi na obsah Jdi na menu

listopad 2008

Celokrajský turnaj v bowlingu

 

Koncem října proběhl druhý turnaj v bowlingu mezi odbočkami SONSu Libereckého kraje. Turnaje se zúčastnila družstva z Liberce, České Lípy, Jablonce nad Nisou a ze Semil.
Hrálo se nejen o putovní kuželku, ale i o hodnotné ceny, které zajistila odbočka SONSu z Jablonce nad Nisou. Byly to hezké   i chutné ceny a za zajištění těchto odměn patří jabloneckým pořadatelům poděkování.

Ačkoliv se sešla čtyři družstva, museli jsme turnaj odehrát jen na třech bowlingových drahách. Přineslo to malé komplikace, ale naši šikovní pořadatelé z Jablonce záhy všechno vyřešili  a turnaj se mohl odehrát.

První místo v družstvech obsadila odbočka ze Semil  a zároveň se stává pořadatelem dalšího turnaje.

Druhé místo získal Jablonec nad Nisou, třetí bylo družstvo  z České Lípy a čtvrtí skončili účastníci z  Liberce.
Turnaj jednotlivců vyhrála Radka Zítková z Valteřic, která reprezentovala SONS Semily, druhé místo obsadil pan Cerman  ze SONSu Jablonec n.N., třetí skončil Milan Janočko ze SONSu Semily.

Všem hráčům patří poděkování za nalezený čas zúčastnit se tohoto velkého souboje, který je pojat jako velká hra a zábava.

Další turnaj se uskuteční před Velikonocemi v dubnu 2009.

 

Laos a Kambodža

 

Poslední přednáška dr. Holuba v letošním roce pojednávala  o cestě po Laosu a Kambodži. Na videoprojekci jsme mohli zhlédnout nádhernou přírodu, ostatně jako všude v těchto cizokrajných zemích, život ve městech, tržnice s nepřeberným množstvím ovoce a zeleniny, ryb, dalších potravin a dalšího zboží. Viděli jsme i kulturní památky, chrámy a významné stavby opředené historií. Videoprojekce byla doprovázena mluveným slovem pana doktora. Poutavě hovořil o historii těchto dvou zemí, o životě obyčejných lidí a hlavně o různých zajímavostech z této cesty.

 

Rychlá tvarohová pomazánka

 

Studená kuchyně, která se konala 6. listopadu, byla nenáročná. Vybrali jsme recept s velmi rychlou přípravou. Sešlo se nás 12 členů naší organizace, a jak je vidět, akce s touto tématikou jsou nejvíce navštěvované.

Než jsme se však pustili do výroby, chvíli jsme poseděli  u kávy a čaje s dobrými zákusky a popřáli jsme naší člence Aničce Bukovské k narozeninám hodně zdravíčka,spokojenosti a splnění všech přání.

Výroba pomazánky byla naprosto jednoduchá. V míse jsme smíchali tvaroh, nakrájenou šunku, krenex, majolku, uvařená vajíčka nakrájená nadrobno a dle chuti osolili a opepřili.
Pomazánku jsme natřeli na chlebíčky a ozdobili kolečkem rajčete.
Na to, že je tato pomazánka jednoduchá, je chuťově vynikající.
Těšíme se na další recepty a nápady.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář