Jdi na obsah Jdi na menu

NENÍ TO DALEKO

Malebné městečko Vysoké nad Jizerou leží v podhůří Krkonoš, s tradicí soutěží ochotnických divadel, lyžování, textilní a sklářské výroby.
Kousek od náměstí stojí muzeum. které je kezky upravené a dýchne na vás historií starých časů o životě a práci zdejších obyvatel.
Neše odbočka TC a SONS Semily navštívila toto podhorské městečko a hlavně muzeum, kde jsme obdivovali vystavené exponáty. I my, dříve narození, si na ně pamatujeme, např. staré lyže, dříve nazývané ski, malované truhly a almary, selské nářadí a různé potřeby pro domácnost.
Tomuto muzeu vládne všudepřítomný vládce hor Krakonoš v různých velikostech, u největšího z nich jsme se vyfotografovali.
Naše průvodkyně nás ochotně provedla po všech místnostech a zajímavě o všech vystavených věcech a historii muzea vyprávěla.
Dále jsme navštívili soukromý pohyblivý betlám pana Vodseďálka. Při spouštění jsme obdivovali figurky, které představovaly různá řemesla a přesný chod Betléma, vše podbarveno vánoční hudbou.
Všichni jsme se shodli, že to byl nejhezčí výlet z celého roku, a odnášeli jsme si zajímavé poznatky z muzea a předvánoční náladu z návštěvy Betléma.

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář