Jdi na obsah Jdi na menu

Prosinec 2012

ü Pečení perníkového stromečku s polevou

 

Tentokrát jsme se v naší kuchyňce pustili do pečení stromečku z perníku s citronovou polevou. Předem jsme si nakoupili suroviny a hned ráno po příchodu jsme vypracovali dvě těsta, která jsme poté nechali odpočinout. Po obědě, když se začali scházet ostatní, jsme se po malém občerstvení pustili do práce. Rozváleli jsme připravené těsto a začali postupně vykrajovat části stromečku, které jsme dávali rovnou na připravené plechy s pečícím papírem a vkládali je střídavě do předem vyhřáté trouby. Postupně jsme se všichni ve válení a vykrajování vystřídali. Když byly perníčky upečené, začali jsme je (někteří nedočkavci ještě teplé) sestavovat na předem připravené stojánky. Mezi pečením jsme si ušlehali polevu s citronovou šťávou a když byly stromečky sestavené, začali jsme je polévat polevou. Pečení nám trvalo o něco déle, protože máme malou pečící troubu. Ale i přesto se nám vše podařilo a s výsledkem jsme byli spokojeni. Ze dvou vypracovaných těst se nám podařilo upéci deset krásných zasněžených stromečků, které necháme do příště ztuhnout, abychom si je mohli přenést domů. Na naše výrobky se přišli podívat i z vedlejší kanceláře, vůně perníku se linula celou chodbou, tak byli zvědaví, co vyrábíme.

 

 

ü Vánoční bowling v Semilech

 

Znovuotevření bowlingu nás motivovalo a řekli jsme si, že si opět po dlouhé době zkusíme zahrát bowling na semilských drahách. Sešli jsme se v dobré náladě, hojném počtu a začali s nadšením hrát. Zpočátku nám vadilo, že tyto dráhy nemají plůtky jako dráhy v Sedmihorkách, ale se „žlábkaři“ jsme si užili více legrace. Když se někomu nedařilo, hned to sváděl na horší dráhy. Předháněli jsme se, kdo shodí více kuželek – byli i tací, že se jim podařilo shodit všech deset najednou. Výsledky jednotlivců byly dosti rozdílné. Zkoušeli jsme různé techniky u čehož jsme se pobavili. Každý se při hře odreagoval od svých problémů a počátečního vánočního shonu. Trénink se nám vydařil a s dobrým pocitem ze společného sportovního klání jsme se vrátili domů.

 

ü Vánoční besídka

 

Jako každý rok, tak i letos jsme se sešli v klubovně na vánoční besídce, kterou jsme naplánovali na žádost klientů, kteří pobývají na Dědině na páteční odpoledne. Přestože bylo ošklivé počasí, sešlo se nás hodně. V družné debatě jsme si připomněli vánoční svátky, při hře na kytaru si zazpívali koledy a ochutnali přinesené dobrůtky z domova. Sešlo se víc druhů výrobků - obložené chlebíčky, jednohubky a několik druhů pečeného. Bylo těžké ohodnotit, co bylo lepší. Všem přišlo k chuti. Seděli bychom dlouho a když přišel čas se rozloučit, popřáli jsme si hezké Vánoce a hlavně hodně zdraví a pomalu se rozcházeli do svých domovů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář