Jdi na obsah Jdi na menu

Únor 2008 ve zkratce

6. února někteří naši členové navštívili výstavu „Sladký život čokolády", kde si prohlédli různé druhy čokolády a přesvědčili se, že čokoláda je nejen ke konzumaci, ale i k regeneračním masážím. V programu prohlídky byla i ochutnávka horké čokolády.

7. února odpoledne jsme se sešli v klubovně k opravám poškozených hřbetů knih. Klienti si přinesli své vlastní knihy, které častým čtením byly dost opotřebené. Zřejmě jsou to jejich oblíbené, se kterými se neradi loučí.
Této odborné práce se ujala paní Tůmová a měla s námi velkou trpělivost při zasvěcování do postupu oprav. Dílo se zdařilo a nakonec všichni měli velkou radost ze zdařilé práce.

13. února jsme navštívili v semilském muzeu výstavu „Gobelíny a kresby Milady Matoušové".

21. února proběhla v klubovně výtvarná dílna na téma: Veselé vařečky. Účastníci zdobili vařečky dle připravených předloh, jako postavičky panenek, kuchaře a motivy zvířátek. Akce byla úspěšná nejen výběrem tématu, ale i návštěvou našich členů. Každý si mohl svůj výrobek vzít domů a nakonec za hezky ozdobené vařečky byla podána odměna ve formě sladkého občerstvení.

Milan Janočko


Mezilidské vztahy II.
Další přednáška psycholožky dr. Šafrové na téma Mezilidské vztahy se uskutečnila ve čtvrtek 14. února. Tentokrát
to nebylo v  naší klubovně, jak jsme zvyklí,
ale v  terapeutickém koutku dr. Šafrové, který je zbudován vpravo na konci chodby. Účastníci přednášky seděli uvolněně v  půlkruhu a bylo vidět, že změna prostředí přednášce prospěla.

Dr. Šafrová se především zaměřila na výchovu a vztahy mezi rodiči a dětmi, na genetické vlastnosti a postavení jednotlivých členů v rodině. .
Dále dr. Šafrová vyzvedla mezi mnohými jinými vlastnostmi hlavně úctu. Úctu k matce, úctu k otci, úctu k rodině. Tato vlastnost v dnešním uvolněném a uspěchaném stylu života v mnohých rodinách chybí. Nejenom úcta je však nutná k dobrému fungování rodiny, ale i pokora a tolerance.

Přednáška se všem líbila a mnozí posluchači projevili zájem
o uspořádání dalších přednášek na toto téma.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář