Jdi na obsah Jdi na menu

Vícedenní výlet členů naší odbočky

Tajný výlet 2016

l*m*z*č – lázeňská města Západních čech

img_4160.jpgLetos jsme ve dnech 13. -16. září navštívili Karlovy Vary, Loket a Mariánské lázně. Za tuto krátkou dobu jsme stihli navštívit pouze 2 lázeňská města a zbývají nám ještě lázně Kynžvart a Františkovy lázně včetně prohlídky okresního města Cheb. Tam bychom možná mohli naplánovat výlet v příštím roce. Ale to je ještě příliš vzdálený termín…..

Ze Semil jsme vyrazili autobusem do Prahy, odsud dál spojem Student Agency již v úterý 13. září odpoledne a navečer dorazili do cíle – Penzion Hestia v Karlových Varech, kde jsme byli ubytováni.

Ve středu ráno jsme si prohlédli Karlovy Vary, zejména jeho lázeňskou část, tj. kolonády, jednotlivé prameny, lázeňské domy, atd.

Poté jsme vyjeli lanovkou na Dianu a odsud pěšky dolů kolem jedné z dominant města, jeleního skoku – sochy kamzíka. Túra to byla sice poměrně krátká, ale pro nás a naše vidící průvodce, co nás vedli, hodně náročná. Obdiv za zvládnutí trasy obtížným terénem patří naší nejstarší člence Aničce.

img_4195.jpgOdpoledne jsme absolvovali exkurzi do muzea Becherovky a vše zakončili bylinnou koupelí v Alžbětiných lázních - www.spa5.cz , kde jsme relaxovali po celodenním chození městem a v terénu. Zde se nám věnovali s velikou ochotou. DOPORUČUJEME NAVŠTÍVITJ

Ve čtvrtek jsme jeli do Lokte, kde jsme shlédli v městské knihovně expozici umělecké knižní vazby a po výborném obědě navštívili a prohlédli si hrad Loket. img_4616.jpg

Navečer nám zahrál na kytaru a zpíval Milan Hradil ze Zlína, kterého zpěvem doprovázela Alena z Prostějova. Byl to nádherný zážitek i závěr dne.

 

 

img_5259.jpgV pátek ráno jsme z Varů odjeli osobáčkem do Mariánských lázní, kterými nás provázel Emil Mikloš. Velmi krásný zážitek zde pro nás, mimo jiné, byla zpívající fontána.

Bohužel nás čekala dlouhá cesta, tak jsme museli omezit prohlídku lázeňské části tohoto nádherného města a již v 15,04 hod. odjížděli Pendolinem domů. Do Semil jsme dorazili rychlíkem již za tmy ve 20,47 hod.

Ubytování a průvodce v jednotlivých městech nám zajišťoval ředitel karlovarského TyfloCentra  - www.tyflocentrum-kv.cz -  pan Pavel Rogaczewski a jím pověření zaměstnanci.

Za tuto pomoc moc děkujeme zejména panu řediteli TC, ale i pracovníkům, kteří nás v jednotlivých dnech provázeli a s velkou péčí se nám věnovali – ve středu nás ve Varech provázela paní Věrka, ve čtvrtek s námi jel do Lokte Martin a v pátek v Mariánských lázních Emil Mikloš s Janou.

img_3960.jpg    img_4142.jpg

img_4246.jpg  img_4287.jpg 

 

 

img_4283.jpg

 

   img_4282.jpg

img_4638.jpg   img_4625.jpg

img_4664.jpg   img_5283.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář