Jdi na obsah Jdi na menu

Za krásami Karlovarska

Ve dnech 9. – 12. května jsme navštívili  Karlovarsko. Bylo to vlastně takové volné pokračování tajného výletu uskutečněného vloni v září, kdy jsme navštívili Karlovy Vary, Loket a Mariánské lázně. Nyní jsme navštívili místa, která jsme vloni navštívit nestihli. V úterý odpoledne jsme vyjeli ze Semil vlakem do Prahy a odsud autobusem Student Agency do Karlových Var, kde jsme přespali v Penzionu Hestia.

img_0018.jpgVe středu ráno pak vlakem do Bečova nad Teplou prohlédnout si zdejší zámek s relikviářem sv. Maura https://www.zamek-becov.cz/cs -  Relikviář nesmírné a nevyčíslitelné hodnoty, resp. jeho haptický model jsme si nejprve „prohlédli“ rukama a potom i jeho originál uložený za přísných bezpečnostních podmínek ve vitríně v trezorové místnosti a to pouze po krátkou, časově omezenou dobu.

img_0364.jpgPo krátké přestávce jsme pokračovali v prohlídce interiéru zámku. Po celou dobu nás prováděla vynikající průvodkyně, jejíž přístup k nám, plný empatie a profesionální výklad, náš nádherný zážitek z prohlídky umocňoval. Odpoledne jsme jeli vlakem nazpět do Varů, do Hestie, pro zavazadla, která jsme si ráno nechali v úschově v recepci Penzionu, abychom se s nimi nemuseli vláčet do Bečova. Poté jsme odjeli rychlíkem do Chebu a ubytovali se v internátu zdejší Integrované střední školy. V Chebu jsme pobývali další 2 dny a pokračovali v plánovaném programu. 

img_0080.jpg   img_0083.jpg

img_0092.jpg   img_0093.jpg

img_0096.jpg   img_0373.jpg

img_0376.jpg   img_0379.jpg

img_0380.jpg   img_0404.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář