Jdi na obsah Jdi na menu

léto 2009

Zoo Liberec

Toho dne 2.července ráno, sluníčko pěkně hřálo a zdálo se, že bude hezký den. Vydali jsme se na několikrát odkládaný výlet do Zoo v Liberci.Sešlo se nás osm členů a všichni jsme se těšili na zvířátka.

 Postupně jsme si prohlédli všechna zvířata jak ve volném výběhu, tak i ty zavřené v klecích.Zastavili jsme se u

 

plameňáků lovící dlouhými krky ryby . Nevynechali jsme ani pavilon s tropickou zeleni a volně létajícími ptáčky a terária

s ještěry a hady.
Nejdéle jsme postáli u opic. Obzvláště u goril, kde jedna

 nich se předváděla. Pokřikovala a házela po nás drnem. Vysoko vyskakovala a tloukla rukou na ochranné sklo. Vyžadovala si za svoje kousky potlesk a my jsme ji rádi zatleskali..
 Naší procházku po ZOO jsme zakončili u bílých tygrů, kteří se ospale vyhřívali na sluníčku. 
 Najednou se obloha zatáhla, začalo hřmět a silně pršet. Nám už to nevadilo. Vraceli jsme se domů a v tramvaji a ve vlaku přeci neprší.

 

 

 

Výlet do Poděbrad

Poděbrady nejen léčí srdíčko, ale i klid na duši.
I my, členové naši odbočky jsme 9. července navštívili toto uzdravující město.
 Prošli jsme se po lázeňském parku, zastavili se u tryskající fontány a u květinových hodin.Na náměstí Jiřího z Poděbrad, jsme si připomněli historii a založeni města.
 Dále jsme navštívili zámek, kde nám zdejší průvodkyně a pokladní, podala podrobný výklad o českém králi Jiřím z Poděbrad.

Náš výlet jsme zakončil plavbou lodí, s vyhlídkou po krajině, lemující oba břehy řeky Labe.

 

 

Rekondiční pobyt ve Skokovech

Proběhl od 9.8 _16.8 kterého se zúčastnili členové z odboček SONSu Semily, Česká Lípa a Turnova. Rekondiční pobyt byl zaměřen na zdokonalování se v chůzi s bílou holí, správnou chůzi s průvodcem, orientace v neznámem prostředí, zdokonalování se v sebeobsluze, procvičování paměti, hmatu a sluchu.

Dále nás navštívil MUDr Miroslav Holub s přednáškou
o Zdravé výživě.

Ale zbyl nám čas i na volnou zábavu, posezení u táboráku s opékáním buřtů,čas  na různé soutěže, na zpěv i tanec, podpořený semilským spisovatelem, muzikantem a zpěvákem panem Křapkem.

Všem se tento pobyt líbil a mnoha přání zúčastněných je v příštím roce pobyt zopakovat.

 

  

 

Rekondiční pobyt v Praze na Dědině

Rekondiční pobyt pořádala odbočka SONSu

Česká Lípa.Pobyt byl zaměřen na výuku cestování MHD.
Především metrem – přestupy na linkách, jízda na eskalátorech, nástup a výstup do a z vlaku a orientace v metru pomoci VPN.Dále jízda autobusem a tramvaji.
 Během pobytu jsme navštívili mnoho kulturních památek a zajímavých míst.Například: Vorařské muzeum, návštěva SONSu v Krakovské ulici a procházka po Václavském Náměstí, Letecké muzeum ve Kbelich, Žižkovský vysílač s posezením v modré kavárně a s výhledem na Prahu. Navštívili jsme Valdštejnský palác a senát a nezapomněli jsme ani na Petřín. Samozřejmě nám zbyl čas i na družnou zábavu i na plánovanou výuku tance.

 Všem organizátorům tohoto pobytu patří poděkování za dobrou přípravu a za pěkně prožitý týden.

 

 Milan Janočko