Jdi na obsah Jdi na menu

ŘÍJEN 2020

 

ada9f8fe-a237-4d10-ade1-b020a8793776.jpgNa první říjnový čtvrtek – 1.10. plánujeme výlet do nedalekého Železného Brodu, kde chceme navštívit Automuzeum – Muzeum socialistických vozů a prohlédnout si zde auta, ve kterých se jezdilo - i byla vyrobena, za minulého režimu.

126b57cb-0bfb-4aec-a2ea-dbbf83aee4be.jpg   f9663290-ebdf-4441-a403-53596577a58c.jpg

Další čtvrtek - 8.10. plánujeme výlet do Lysé nad Labem, kde se až do neděle bude konat výstava 

lysa-nad-labem.jpg

ZEMĚDĚLEC

čtvrtek 8. – neděle 11. října 2020

52. pokračování oblíbené prodejně-kontraktační výstavy zemědělství, zahrádkářství a potravinářství

vystava-lysa-bad-labem.pngVe dnech 8. – 11. října 2020 se na výstavišti v Lysé nad Labem uskuteční již 52. pokračování oblíbené prodejně-kontraktační výstavy ZEMĚDĚLEC. Každoročně tuto zemědělskou a zahrádkářskou výstavu navštíví kolem třiceti tisíc lidí. Tento fakt svědčí o tom, že se jedná o jednu z nejoblíbenějších lyských výstav mezi širokou veřejností.

lysa-nad-labem1.jpgMnožství hospodářských zvířat a zemědělské techniky

 

 

 

 

ovšem nepřipraví návštěvníky o jejich

vstupni-hala-zelenina.jpgoblíbené podzimní zahradnické trhy, kde si tradičně budou moci vybrat z nepřeberného množství okrasných i ovocných dřevin, keřů a květin, sadby, hnojiv a zahradnické chemie, nářadí a nástrojů pro zahradnické práce i drobné mechanizace. Na své si tak přijdou i všichni zahradníci a zahrádkáři!

 

 

 

 

   ovocne-sady.jpg   dsc_1043.jpg

To, že se zahrádky na podzim ukládají k zaslouženému spánku, neznamená, že zahrádkáři můžou hodit nohy nahoru a odpočívat. Naopak! Pokud chtějí příští sezónu bohatou úrodu a kochat se nádherou okrasných zahrad, je více než důležité se o zahrádku dobře postarat a správně ji zazimovat.

 

muzeum-frani-sramka.jpgTřetí říjnový čtvrtek – 15.10. vyrazíme do Českého ráje, konkrétně do Sobotky, kde máme naplánováno navštívit Muzeum Fráni Šrámka a

 

500px-solcuv_statek.jpgŠolcův statek

 

 

 

   03872514.jpeg   03872512.jpeg

 

kundratice2.jpgDalší plánovanou akcí je relaxační lázeňský pobyt od 19. do 26. října v Lázních Kundratice

Pobyt byl zajištěn pro 14 členů semilské SONS, držitelů prúkazů ZTP/P a jejich průvodce - osoby pečující

Slevové Vouchery zajistil a pobyt zorganizoval vedoucí pracoviště semilské SONS.

Akci povede a volnočasové aktivity během pobytu bude zajišťovat místopředsedkyně odbočky, která je zároveň jednou z účastnic tohoto pobytu.

________________________

Slevové Vouchery a lázeňské poukazy byly zajišťovány pro ty členy odbočky, kteří v době přihlášení již byli držiteli platných průkazů ZTP/P a pro jejich průvodce - pečující osoby.

 

images.jpga poslední říjnový čtvrtek – 29.10.

pojedeme do Rokytnice na sejkory

 

 

   

Tato akce  - „k Jirkoj do Roketnice na sejkory“, je pořádána již po několik let a stala se tradicí. Jedná se o přátelské posezení u našich členů Jirky a Verči. sejkory.jpgBěhem tohoto posezení se budou péct a pojídat sejkory, což jsou bramboráky pečené nasucho na plotně (litinových plátech kamen) a teprve před konzumací potřeny rozpuštěným máslem.

V průběhu posezení bude hodnocena a zakončena "letní - turistická/výletní", sezona, a zahájena sezona "zimní", kdy se budeme převážně zdržovat a akce probíhat v Semilech v klubovně SONSu

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář