Jdi na obsah Jdi na menu

duben 2013

Bowling v Lomnici nad Popelkou

Tentokrát se nám po předešlé domluvě s již novým majitelem podařilo využít nabídky bowlingu v Lomnici nad Popelkou.
Obsluha nás přivítala s úsměvem, a když jsme se usadili, hned se nám věnovala. Vybrali jsme si z nabízených nápojů a pokrmů. Při čekání na oběd jsme si vesele povídali o nových zážitcích. Posilněni jsme se pustili s radostí do hry, zpočátku jsme měli dost sil, tak se nám dařilo, ale postupem času, jak nám ubývalo sil, se nedařilo. Ale i přesto jsme si hry užili a s konečnými výsledky jsme byli spokojeni. Nežli nám jel autobus nazpět, prošli jsme si i pár obchodů a spokojeni s prožitým dnem jsme se vrátili do svých domovů.

Velikonoční besídka

Nejdříve se sešli dobrovolníci, kteří přišli pomoci s přípravou občerstvení. Rozdělili si, kdo co bude dělat, aby si nepřekáželi, a pustili se do toho. Vesele jsme si povídali, tak nám šla práce pěkně od ruky a měli jsme hotovo právě včas, kdy se začali scházet ostatní. Po přivítání a uvaření kafíčka začali muži koledovat. S narychlo vyrobenou pomlázkou a krásnými různými koledami obešli přítomné ženy a každý si vysloužil čokoládové vajíčko a zajíčka. Při koledování jsme se moc pobavili a nasmáli. Celé odpoledne jsme se vesele bavili, a když jsme se zklidnili, někteří se začali střídat ve vyprávění vtipů. Čas nám strašně rychle utekl, ani jsme se nenadáli a museli jsme se rozejít někteří na autobus, autem, nebo pěšky k domovu.

Krajský přebor v bowlingu

Sešlo se nás na nádraží pouze šest z původně přihlášených devíti hráčů. Nedalo se nic dělat, ostatní se omluvili.
Abychom mohli za Semilské družstvo soupeřit, bylo potřeba hrát v počtu osmi hráčů. Museli jsme si dvě hráčky půjčit ze smíšeného družstva Jablonce nad Nisou a Turnova, protože přijeli ve větším počtu a všichni by hrát nemohli.
Po zapsání a zahájení přeboru jsme se s nadšením pustili do hry. I z ostatních družstev byla slyšet radost ze hry. Ti, kteří nehráli, hlasitě povzbuzovali, takže to chvílemi vypadalo jak na fotbalovém hřišti. Během hry jsme si vybrali ze dvou druhů nabízených pokrmů. Postupně každé družstvo odehrálo 15 kol, na tomto počtu kol jsme se kvůli času dohodli s ostatními a jejich součet se započítal do výsledků. Po ukončení hry jsme se ještě naobědvali a již syti jsme vyhlásili výsledky hry. Jako první v družstvech se umístili hráči z Liberce, druzí byli zástupci z České lípy a na třetím místě skončilo smíšené družstvo Jablonce nad Nisou a Turnova. Podrobné výsledky budou uveřejněny na internetových stánkách SONSu a TyfloCentra.
Po předání výherních cen a putovní kuželky jsme se srdečně rozloučili s tím, že se budeme opět těšit na další turnaj a případné společné akce. Cestou domů jsme probírali, kde jsme dělali chyby, že se nám nedařilo a jakou taktiku zvolit příště.


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář