Jdi na obsah Jdi na menu

VELIKONOCE 2008

Dne 20. března proběhlo velikonoční setkání, kterého se zúčastnili nejen naši členové, ale i kolemjdoucí občané, které na tuto akci zval vtipný poutač s tímto nápisem: „Zveme Vás na zasněžené Velikonoce“ a vedle toho poutače byla připevněna pomlázka o délce asi 1,5 m, která byla ozdobená kraslicemi. A návštěvníci chodili a chodili až do 17.hodiny a nikomu nevadilo, že se občas přehnala venku chumelenice.

Program byl zahájen gratulací a malou oslavou životního jubilea naší členky paní Marie Tumové. Popřáli jsme jí pevné zdraví, dlouhá léta a ať se jí splní všechno, na co si pomyslí.

Po oslavě nastal čas na pletení pomlázek, barvení vajíček, výrobu zajíčků a jiných velikonočních dekorací. Pánové Hanuš, Paldus a Tokár pletli pomlázky. A šlo jim to hezky
od ruky, pletli velké i malé, podle toho, jakou si kdo pomlázku přál. Naše členky barvily vajíčka a potajmu soutěžily, které z nich se povede hezčí ozdoba. Naše nejmenší návštěvnice Markéta a Kateřina, za asistence pana Bureše, vyráběly zajíčky. Děvčata jsou velmi šikovná a všechny nás překvapily, jak se jim zajíčci povedli. Odpoledne přišli manželé Vinczeovi a přinesli s sebou kytaru. Rázem bylo veseleji. Zazpívalo se a výroba velikonočních dekorací šla lépe od ruky.

Tuto akci navštívilo celkem 17 účastníků, všichni byli spokojeni a nikdo neodešel s prázdnou. Každý si odnesl pomlázku a kraslice a naše nejmenší účastnice Markéta a Kateřina si odnesly na památku své zajíčky. K zakoupení byl i pravý včelí med od našeho medaře pana Hanuše.

Přání všech účastníků bylo tuto akci za rok zopakovat.

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář