Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet na přehradu Les království

 

img_4098.jpgVe čtvrtek 3. května jsme uskutečnili další z plánovaných akcí a zajeli si prohlédnout vodní nádrž Les království, která byla dostavěna v roce 1920 a v roce 1964 vyhlášena národní technickou památkou.

Údolní nádrž se nachází cca 4 km nad Dvorem Králové - proti proudu Labe a byla postavena na ochranu města i jeho okolí, před ničivými povodněmi, kdy se Labe při jarních táních sněhu v Krkonoších mohutně rozvodní. 

img_4074.jpgRáno jsme vyjeli ze Semil rychlíkem do Dvora Králové nad Labem, odsud autobusem do Nemojova odkud to už není daleko
k přehradě. Trochu jsme pochodili kolem Labe a po koruně hráze kudy vede silnice, přešli na druhý břeh.

img_4100.jpgZde jsme chvilku poseděli, posvačili, kuřáci si "ředili" pro ně jedovatý čistý vzduch kolem nezbytnou cigaretou a přitom jsme se kochali pohledem na řeku s přehradou. Poté jsme se po silnici vydali do nedaleké Bílé Třemešné, kde jsme chutně poobědovali v restauraci U Šmídů. Po obědě jsme motoráčkem odjeli do Dvora Králové a odsud libereckým rychlíkem nazpět do Semil.

Výlet, na kterém jsme volným vycházkovým tempem našlapali asi 7,5 km, se nám vydařil, nezmokli jsme, i když se v jednu chvíli přehnala dost prudká přeháňka, ale to jsme naštěstí byli pod střechou na nádraží ve Třemešné a čekali na osobáček do Dvora.

img_4075.jpg   img_4078.jpg

img_4080.jpg   img_4085.jpg

  img_4093.jpg   img_4091.jpg

img_4095.jpg   img_4094.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář