Jdi na obsah Jdi na menu

Za krásami Karlovarska - den třetí

Za krásami Karlovarska

den třetí, závěrečný - královské město Cheb - http://www.cheb.cz/

img_0736.jpgV pátek ráno jsme si hned po snídani sbalili zavazadla, předali pokoje,
ve kterých jsme byli po 2 dny ubytováni a přesunuli se do chebské odbočky TyfloCentra, kde jsme svá zavazadla ponechali a vydali se na prohlídku města. Městem nás společně provázeli vedoucí chebské regionální odbočky TyfloCentra Emil Mikloš a Jana. Oba se nám během prohlídky města i chebského hradu věnovali s „plným nasazením“ a jejich pečlivě připravený výklad, troufám si říci na profesionální úrovni, nám přiblížil historii a vznik tohoto královského města i hradu. Patří jim za to náš veliký dík.

2img_0728.jpgMěsto se nám moc líbilo, byli jsme přímo unešení architekturou, jednotlivými objekty, jejich barevnými, zářivými fasádami, úpravou veřejného prostranství, spoustou zeleně a parků, ale zejména čistotou a pořádkem i v odlehlých ulicích a uličkách mimo centrum, což nebývá samozřejmostí v mnoha jiných městech. Prostě SUPER!!

img_0655.jpgOdpoledne, po prohlídce města a dobrém obědě v Mlíčňáku, jsme se vydali nazpět do TyfloCentra, kde jsme chvilku poseděli u kafča, podiskutovali o činnosti TC pro nás zrakově handicapované a vyměnili si vzájemně naše zkušenosti z praxe. Čas však neúprosně běžel, doba odjezdu vlaku se rychle blížila, a tak jsme převzali naše zde uložená zavazadla a odebrali se za doprovodu Emila s Janou na nádraží ČD.

Z Chebu jsme odjeli Pendolinem do Pardubic a odsud libereckým rychlíkem do Semil, kam jsme dorazili krátce před devátou večer.

Tento vícedenní výlet za krásami Karlovarska se vydařil, počasí nám přálo, ani jednou jsme nezmokli a za jeho zdárný průběh je třeba m.j. poděkovat
i řediteli karlovarského TyfloCentra Pavlovi Rogaczewskému za zajištění noclehů v Karlových Varech v penzionu Hestia. Náš velký dík patří také již zmíněné dvojici Emil Mikloš a Jana, kteří se nám věnovali s maximální možnou péčí po oba následující dny, kdy nás provázeli po národní přírodní rezervaci SOOS, Františkových lázních a Chebu.

Všem třem jmenovaným moc DĚKUJEME

   img_0732.jpg   img_0731.jpg

img_0807.jpg   img_0836.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář